Hemmagym del 2


Som en fortsättning på den tidiga artikeln om att ha ett gym hemma vill vi också nämna möjligheter för att ha ett hemmagym hemma, fast utomhus på något sätt. Det är förståeligt att man undviker gymmet i allra största grad då det kan vara en väldigt ruffig och hotfull plats att utföra sina dagliga övningar på. Vanligtvis ingår en altan i ett hus, men vissa villaägare har dessvärre inte altaner och kanske vill inkorporera träningen i deras utomhusrutiner när de annars donar i trädgården, solar eller bara njuter av skymningen efter en tuff dag. Med ganska enkla medel går det, för den typiske villaägaren, att bygga altan för träningsbruk, det enda som hindrar dig är egentligen bara tid, kostnader och vilja. Och i värsta fall påverkar det bara storleken på altanen och vad du får plats med – i slutändan går det ju dock att bara fälla in en roddmaskin eller vad som helst, något som inte tar någon plats, så har du ett ständigt träningstillfälle när du vistas ute på altanen. Lägligt och praktiskt. Artikeln som länkas har många goda råd och funderingar som du kan tänkas erfara och besvarar dem på ett väldigt passande och praktiskt sätt.

Ett annat tips hade kunnat vara att placera löpbandet eller motionscykel i ett inglasat uterum som man bygger ut från ett redan existerande rum i villan, typ vardagsrummet. På så vis skulle man teoretiskt kunna sitta ute på vintern när det är småkyligt, knäppa på TV:n i andra rummet och pumpa på med träningen under tiden. Det finns nämligen aldrig några ursäkter när det kommer till att träna regelbundet, vare sig det handlar om tid, plats, ork, rum eller något annat. Finns det en vilja så finns det en väg.